Hvordan virker blått og rødt lys

Blått lys og rødt lys reagerer synergisk i å forbedre akne ved å kombinere anti-bakteriell og anti-inflammasjons virkning

Blått lys (415 nm) For noen år siden ble lys med bølgelengde på 415nm, som er utenfor UV intervallet, funnet effektiv for behandling av akne. Det er kjent at Propionibacterium akne produserer porfyriner i sine normal livssykluser. Porfyriner absorberer lysenergi med bølgelengde som er nær UV og synlig blått lys. Stråling av P.akne med synlig blått lys (415nm) fører til foto-oppdriving av bakterielle porfyriner, oksygen produksjon og til slutt bakteriell ødeleggelse.

Rødt lys (660nm) Det er funnet ut at når huden eksponeres av 600nm lavnivå bølgelengder frigjøres cytokiner. Cytokinene stimulerer fibroblast formering og produksjonen av vekstfaktorer, og følgelig påvirker inflammasjonsprosessen, helbreding og til slutt sår behandling, og har vist å signifikant forbedre postoperative åpne sår.

Dr.Kern Beauty Skin

Behandling med blått/rødt lys

I den første kliniske undersøkelsen ved Hammersmith Hospital ble bruken av blått og rødt lys sammen vurdert opp mot behandling av akne vulgaris. 107 pasienter ble tilfeldig delt inn i fire grupper:

1. blått lys

2. kaldt hvitt lys (placebo)

3. 5% benzoyl peroxide

4. mikset blått og rødt lys.

Behandlingen bestod i 15 minutters eksponering foran en bærbar lysenhet hver dag . Miksen av rødt og blått lys hadde signifikant bedre resultater enn de andre behandlingsgruppene. Forbedringene var tydelig synlig etter bare 4 uker. Etter 12 uker hadde blå/rød behandling oppnådd en middelforbedring på 76% på inflammasjon og en middelforbedring på komedoner (”hudorm”), hvilket overgikk alle de andre behandlingene.

Forskerne konkluderte med “vi foreslår at blått lys og rødt lys reagerer synergisk i å forbedre akne ved å kombinere anti-bakteriell og anti-inflammasjons virkning, samt at fototerapi med blå-rødt lys er en effektiv og trygg behandling for akne vulgaris”.

De nye Blue-light rørene er nå tilgjengelige for samtlige Ultra Tan solarier. Det blå lyset virker vitaliserende på huden og er effektive mot både acne og andra hudbesvær, eksempelvis neuroderatitis og psoriasis. Fornyar huden og har en anti-inflammatorisk effekt. Forskerne mener at man aldri kan overdosere kroppen med for mye blått lys.